dinsdag 7 juni 2016

Dinsdag 7 juni

Verslag: Dave Vanbraband

Vandaag konden we weer allemaal samen ontbijten omdat we vandaag niet naar onze stage moesten. Er stond een bezoek gepland bij Selandia CEU. Om 7.50 u zijn we vertrokken en na een klein uurtje rijden kwamen we om 9 uur aan bij het opleidingscentrum in Slagelse.

Daar zijn we hartelijk ontvangen. Na het onthaal hebben we eerst een overzicht gekregen van het dagprogramma. Daarna volgde een rondleiding van Michael Bo Skov Ørum Henriksen, de Uddannelseschef.
Tijdens die rondleiding kregen we te horen dat Selandia nog 5 andere adressen heeft in de stad. De afdeling die wij bezochten, was de Auto-,Transport- & Logistikskolen. 
We kwamen ook te weten dat ze naast een logistieke opleiding ook nog talrijke andere opleidingen aanbieden, zoals:
  • kokschool en bediening;
  • bakkerij;
  • automechanica;
  • tuinbouw, 
  • ...  

Na de rondleiding kregen we uitleg over het Deense onderwijssysteem. Hierna mochten we lunchen in de kantine. We kregen varkensgebraad met aardappelen en groentjes.
Hierna was het de beurt aan Ruben en Jonathan om het Belgische onderwijssysteem uit te leggen. Ruben wist al sinds zaterdag dat deze presentatie zou plaats vinden maar slaagde er wonderbaarlijk weer in om geen voorbereiding te treffen. Het gevolg was dat we tijdens de middagpauze hem nog vlug uit de nood moesten helpen.
Na de presentatie van Ruben en Jonathan was het aan meneer Van Landeghem die met veel trots en blijdschap de richting 7 Logistics voorstelde. 

Hierna kregen we een korte les over het "bullwhip- of Forrester- of sneeuwbaleffect".
We werden in 3 groepen opgesplitst en moesten er een kleine presentatie van maken vanuit onze eigen werkervaringen. 
Na deze presentatie kregen we nog een korte overhoring en moesten we samen met 4 Deense leerlingen een heftruck parcours afleggen tegen de klok. 

Als afsluiter kregen we nog een drankje en een T-shirt aangeboden. We hebben ook nog een groepsfoto gemaakt om vervolgens terug te keren naar het huisje.

Bij aankomst in het huisje hebben Jonathan en Ruben gekookt. Het was terug rijst met kip. Terwijl zij aan het koken waren, hebben Kevin, meneer Van Landeghem en ikzelf (Dave) buiten gevoetbald. Laïka zat binnen naar een aflevering van mijn Pop- up restaurant te kijken. 
Na het eten hebben we de rest van het verjaardagsdessert van gisteren opgegeten. De jongens sluiten de avond af met een spelletje bierpong.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten