zondag 5 juni 2016

Zondag 5 juni

Zoals elke morgen zijn we om 8 u wezen ontbijten. We zaten allemaal fris en monter aan de ontbijttafel. 

Om stipt 9 u zijn we aan onze roadtrip naar het Kronborg kasteel in Helsingor vertrokken. De vrouwelijke collega’s waren tegen alle verwachtingen in al klaar om te vertrekken. Onderweg naar het kasteel hebben we van de mooie kustlijn van Denemarken  kunnen genieten. We hebben ons ook geamuseerd met de grappige uitspattingen van meneer Van Landeghem. 

We hebben het hele kasteel van binnen en buiten gezien. Meneer Van Landeghem kon het niet laten en moest weer de komiek uithangen door zich ergens te verstoppen in de donkere kazematten van het kasteel om vooral de vrouwelijke collega’s schrik aan te jagen. Dit was eigenlijk nog wel grappig. 
We hebben de hele tour van het kasteel gevolgd. In het kasteel hebben we ook een stukje van Shakespeares Hamlet kunnen bijwonen. Dit was een zeer leuk intermezzo van de tour. De Engelse acteurs speelden dit heel goed. 

Vandaag hebben we de zeemeerman gezien, na de kleine zeemeermin gisteren. Niemand wilde natuurlijk met een naakte man poseren maar door de indrukwekkende overtuigingskracht van meneer Van Landeghem zijn we er toch mee op de foto geweest. 
Daarna zijn we naar het dorpsplein gewandeld waar we ons middagmaal hebben gegeten. Wederom zijn we apart gegaan om ons middagmaal te nuttigen. Wij kozen natuurlijk voor de meest gezonde maaltijden ... namelijk vlees met frietjes. Dave heeft voor de tweede keer op rij biefstuk met frietjes gegeten maar dit heeft hem nog heel goed gesmaakt. We kwamen terug samen bij het fonteintje op de marktplaats, waar meneer Van Landeghem aan het genieten was van een drankje (Coca Cola) met zijn collega’s.
Nu mochten we zelf eens beslissen wat we wilden doen. 
We kwamen op het idee om een naar het strand te gaan. 
Toen we richting het busje wandelden, zagen we op een plein een oldtimershow. Mijn enthousiasme steeg direct met 100 %, zelfs Laïka toonde interesse!

Onderweg naar Hornbaek hebben we nog veel mooie auto’s zien passeren. Op het strand hebben we even goed kunnen uitrusten. Meneer Van Landeghem is als enige in het water geweest en terwijl hij dat deed, heeft hij iedereen nog met rare bewegingen kunnen amuseren. Daarna zijn we met onze zanderige voeten en in Mr. Van Landeghem’s geval met natte broek teruggekeerd naar het huisje. 
Onderweg hebben Kevin en Dave zich nog kunnen amuseren door foto’s te nemen van Jonathan die in slaap gevallen was. 

Toen meneer Van Landeghem terugkwam van de luchthaven waar hij de twee dames terug had afgezet, wist hij me te melden dat hij de achteruitkijkspiegel van de auto had kapotgemaakt. Ik heb deze er terug aan kunnen hangen, maar weliswaar omgekeerd ... Morgen doe ik een tweede poging. Deze avond sluit ik af met in de living een pintje te drinken met Dave en vervolgens te gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten