zaterdag 4 juni 2016

Zaterdag 4 juni

We vertrokken vandaag om 9 u stipt normaal gezien, maar omdat er twee collega’s van meneer Van Landeghem aanwezig waren, was hij natuurlijk te laat ... Uiteindelijk zijn we om 9u10 naar het station van Taastrup vertrokken. 
We hebben daar de trein naar Kopenhagen genomen. Daarna is de grootste wandeling van mijn (=Laïka) leven van start gegaan.
Als eerste hebben we in de op één na langste winkelstraat van Europa gewandeld, om daarna in de botanische tuin te belanden.
Dan zijn we naar het koninklijk paleis gewandeld, want klokslag 12 uur was er de wissel van de wacht. 
Vervolgens hebben we de toeristische route naar de kleine Zeemeermin genomen. Daar hebben we ook onze prachtige omslagfoto van 7 Logistiek genomen. 
Toen zijn we naar Nyhavn gewandeld. Dat was ook de plaats waar we gegeten hebben. 
De leraren aten in La Sirène, terwijl wij in een ander restaurantje hebben gegeten.
Om 15 uur hadden we afspraak aan de aanlegsteiger voor onze boottocht.  
Het was een leerrijk tochtje.

Na de boottocht trokken we verder richting Christiania. Christiania zag er nogal verwilderd uit maar dat is ook normaal. Daar hebben we een drankje gedronken. Meneer Van Landeghem wou nogmaals gezond doen en heeft een soort rode bietensapje gedronken. Hopelijk is dit hem nog goed bevallen. Daarna zijn we rustig naar het Centraal Station gegaan, mijn voeten waren al serieus versleten. 
Na een 40-tal minuutjes waren we terug in ons gezellig, knus huisje. 
De collega’s van meneer Van Landeghem hadden het lumineuze idee om gin tonics te maken voor iedereen. Zelfs meneer moest zwichten voor de druk van de vrouwelijke collega’s en heeft dus ook eentje gedronken. Dave heeft er ook eentje gedronken. Ruben en Jonathan hebben hier niet aan meegedaan zij hebben zoals altijd een lekkere Carlsberg gedronken. De meest verstandige onder ons, namelijk Kevin en mezelf, hebben ons niet te goed gedaan aan alcohol. 
Na het gezellig aperitiefje hebben we iets lekkers gegeten in café Mango. Hierna mocht Dave eindelijk eens rusten want hij moest steeds de twee vrouwelijke collega’s op de wenken bedienen. Jonathan, Kevin en Dave hebben nog een stapje in de Deense wereld gezet en waren getuige van een straatrace, terwijl Ruben en ik gezellig naar een aflevering van Familie hebben gekeken. 

Zo was dit het einde van onze eerste zaterdag samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten