donderdag 16 juni 2016

Donderdag 16 juni

Verslag: Jonathan Vilain

De dag begon met een stevig ontbijt in het hotel en daarna zijn er drie met de fiets en twee met de auto naar de stageplaats gegaan.

Ruben heeft vandaag vrachtwagens gelost en geladen, ook heeft hij een vrachtwagen van de zijkant mogen lossen. Dit heeft hij gedaan met de heftruck en de pallettruck. Ook heeft hij het magazijn gereorganiseerd. Dit wil zeggen dat hij goederen moest verzetten, zoals:
  • gasflessen;
  • BBQ-onderdelen;
  • metalen buizen;
Ook heeft hij nog pallets mogen stapelen.
Verder heeft hij een ontbijt gekregen op zijn stageplaats en heeft hij ook nog wat gepraat met wat collega’s. Ze hadden het onder andere over:
  • auto’s;
  • vrouwen;
  • fitness;
  • toekomstplannen;
  •  …
Als laatste heeft hij nog een goodie bag gekregen met:
  • water;
  • speelkaarten;
  • balpen;
Kevin heeft daarentegen bijna een hele dag in de combitruck mogen werken waar hij van muziek kon genieten van de zender The Voice. Ook heeft hij een Japanse collega mogen meenemen naar de bovenste liggers in het hoogbouwmagazijn, die naar het schijnt bang was eenmaal hij hoog zat.
Op de combitruck heeft Kevin binnenkomende goederen mogen wegzetten. Daarnaast heeft hij ook goederen op bulklocatie van boven naar grondlocatie moeten brengen.
Het laatste van zijn dag bestond uit het splitsen van pallets.

Dave is zijn dag begonnen met het wegen en meten van tuingereedschap, zoals:
  • haagschaar;
  • kettingzaag;
Rond de middag heeft hij wat met de kuismachine mogen rondrijden en als laatste heeft hij voor de verandering nog eens labels mogen maken.
Ook heeft Dave nog een ander filiaal van zijn stageplaats bezocht. Er werd bovendien getrakteerd met cake die volgens Dave goed was. Verdere details waren niet beschikbaar.
Tijdens de middag - toen hij aan het genieten was van zijn heerlijke boterhammen met hesp - kreeg hij bezoek van meneer Van Landeghem.
Doordat het kalm was vandaag mocht de helft van de arbeiders op zijn stageplaats thuis blijven. Om het leuk te maken, werden er enkele grapjes uitgehaald. Ze hebben bv. de poorten en deuren gesloten toen er twee collega’s buiten stonden te roken .

Laïka is heel de dag bezig geweest met de retours terug weg te leggen. Ook is ze twee keer getrakteerd geweest. Eén keer met ijs en een keer met cake. Verder heeft ze nog wat gepraat met haar collega’s over haar toekomstplannen.

Meneer Van Landeghem heeft terug een productieve dag achter de rug van het verbeteren van examens. Verder heeft hij ook nog Ruben, Dave en mij bezocht op onze stageplaats. Op het einde van de dag wou hij nog gaan zwemmen maar jammer genoeg was het zwembad al gesloten.

Ik ben begonnen met het leeg halen van een container en daarna mocht ik er ook een vullen.
Later heb ik nog goederen van de ene container naar een andere mogen overbrengen. 
Verder heb ik nog goederen die binnen kwamen moeten scannen en aan de collega die de goederen aan het laden was zeggen in welke box ze moesten komen.
Als laatste heb ik nog goederen moeten scannen die dan in een container geladen werden.
Ik heb ook nog wat met een collega gepraat en kwam zo te weten dat hij nog op het vliegveld heeft gewerkt dat wij bezocht hadden. Hij was er trouwens groepsleider. Ook heb ik nog een heerlijk pintje gekregen van een chauffeur die zijn goederen kwam afzetten.

s’Avonds zijn we nog naar de bakker geweest waar we elk een cake hebben besteld voor onze stageplaats. Zo kunnen we hen bedanken voor de hulp en begeleiding en ook omdat we de kans kregen om daar stage te lopen.
Daarna hebben we nog van een omelet en hotdogs genoten voor hen die geen omelet lusten.

Flickr Pieter
Facebook
YouTube

Geen opmerkingen:

Een reactie posten